Peka piškotov sprosti, požene kri v žile, vzpodbudi domišljijo, napolni z energijo in ob dobrem rezultatu pričara nasmešek na obraz…uppps! na gobček! Prazniki se neizbežno bližajo, zato vam ponujam en ”easy” recept za božične pasje piškote z banano in cimetom.

Banana je zelo okusen sadež, ki ga psi običajno obožujejo. Ima pa tudi veliko dobrih lastnosti:

Kalij : pomaga krepiti kosti in omogoča boljšo absorpcijo kalcija.

Vitamin B6 : ima protivnetno delovanje in pomaga preprečevati bolezni srca in ožilja.

Vitamin C : za okrepitev imunskega sistema in ohranjanje stabilne ravni krvnega tlaka.

Vsebuje naravne probiotike : ti pomagajo uravnavati črevesno floro, kar je ključna sestavina zdravega prebavnega sistema.

Cimet – Ne samo da ima cimet izredno prijeten vonj in okus, cimet ima za pse tudi veliko koristi za njihovo zdravje.

Izboljša delovanje možganov: Ena izmed študij je dokazala, da ovohavanje cimeta pri psih izboljšuje kognitivno funkcijo. Sodelujoči psi pri raziskavi so se pri ovohavanju te začimbe počutili bolje, in tudi njihov spomin se je izboljšal. Ob učenju novih trikov torej zagotovo ne bo škodovalo, če svojemu psu pod smrček pomolimo nekaj dišečega cimeta.

Pomoč pri sladkorni bolezni: Nedavne študije so prav tako pokazale, da le polovica čajne žličke cimeta na dan pomaga uravnavati sladkor v krvi.

Pomaga pri artritisu: Protivnetne sposobnosti cimeta so odlične za starejše pse, ki se borijo z artritisom. 


Kaj potrebujemo za peko pasjih piškotov:

Poleg sestavin za pripravo keksov in seveda pečice, potrebujemo primerne posode, palični mešalec, dve roki za gnetenje, pekač, valjar, modelčke in peki papir.

SESTAVINE:

250g POLNOZRNATE PIRINE MOKE

1 BANANO

1 JAJCE

1 VELIKO ŽLICO KOKOSOVOVEGA OLJA

1 ČAJNA ŽLIČKA MEDU

1 ČAJNA ŽLIČKA CIMETA

SESTAVINE

V eno skledo damo pirino moko, v drugo skledo pa vse ostale sestavine (banano zrežete na male kocke), ki jih s paličnim mešalnikom zmeljemo da dobimo lepo gladko zmes brez grudic.

Mokre in suhe sestavine združimo skupaj in premešamo.  Dobro pregnetemo. Po potrebi dodamo še malo moke, da dobimo testo, ki se lepo oblikuje v kroglico.

!NASVET! – če se vam ne mudi, pustite da testo počiva vsaj 2 uri v hladilniku. Testo bo lažje oblikovati.

MASA ZA PASJE PIŠKOTE

Nato testo tanko razvaljamo (cca. 4mm) in z modelčkom oblikujemo piškote. Piškote naložimo na pekač (4 krat jih preluknjamo z vilico, da se ne napihnejo), ki ga obložimo s peki papirjem.

Pečico segrejemo na 180 stopinj C, piškote pečemo približno 20-25 minut.

Tudi Pasja Pekarna Tačka ima čisto svoje Praznične piškote – PRAZNIČNI JABOLČNI PIŠKOTI S CIMETOM. Žal vam ne smemo v popolnosti razkriti original recept tačkinih piškotov. Smo pa prepričani, da bodo vaši kužki oboževali oba recepta.

Tudi letos bomo sodelovali z LOOMP -i. V mesecu decembru boste za vsako naročilo, ki ga boste opravili na spletni strani LOOMP, prejeli še majhno darilce, ki vam ga podarja pasja pekarna Tačka, plus KODO za 20% POPUSTA na vse Tačkine izdelke.

Teorijo smo spoznali, zdaj pa le veselo na delo! Naj peka piškotov postane prijetno in sproščujoče delo, ki obrodi slastne sadove.

Želimo vam vesele praznike in WOOFTASTIC novo leto!

Vaša TAČKA.